Resultats de la cerca
Es mostren 15 resultats
tortell

Tortell de pasta fullada i nata
© Fototeca.cat
Pastisseria
Pastís de pasta fullada o d’una altra massa, en forma d’anella, farcit de nata, de crema, de confitura, de massapà, de cabell d’àngel, etc.
El tortell és un element molt important de la tradició culinària catalana, i apareix en diverses celebracions festives al llarg de l’any Era tradició que el padrí regalés un tortell al seu fillol o fillola En algunes comarques catalanes regalava el tortell quan la criatura acabava de recitar el verset de Nadal --tortell de Reis--, i altres el regalaven per Pasqua, amb la benedicció de la palma El tortell de Rams encara és vigent en alguns indrets de les comarques gironines, tot i que la mona de Pasqua ha anat guanyant popularitat a tot el territori Tortell de pasta de brioix i farcit de…
lionesa

Lioneses farcides de nata i crema
Pastisseria
Pastís petit, la massa del qual, de tast i aparença característics que hom anomena a voltes pasta choux, és feta amb farina, ous, mantega i sucre.
Un cop cuit al forn i fred, hom el farceix amb xocolata, nata o crema
pastís

Tortell de pasta fullada i nata
© Fototeca.cat
Pastisseria
Menja de confiteria, com ara els bescuits, les coques, els tortells, les ensaïmades, els melindros, els púdings, les rosquilles, etc.
pastís

Pastís de xocolata amb corona de nata
© Fototeca.cat
Pastisseria
Qualsevol producte fet a base de massa de farina, mantega i sucre, aromatitzada i cuita al forn.
Les formes, les dimensions i els ingredients addicionals dels pastissos són molt diversos, i hom els guarneix o els farceix amb crema, fruita, etc Les pólvores per a productes de pastisseria són barreges de diversos ingredients, especialment de farines, fècules, ous, llet i derivats, fruita seca, sucs de fruita concentrats, vainilla, cacau i derivats, canyella, extractes de cafè, espècies, aromes, sucre, sal, greixos, llevats naturals o gasificadors i additius colorants, texturitzadors i àcids orgànics Llur valor nutritiu és energètic, especialment si són rics en greixos Són poc digeribles, a…
massini

Massini
Rafel Miro (CC BY-NC-ND 2.0)
trufa
Pastisseria
Mescla de nata batuda i xocolata fosa en parts iguals que hom empra en pastisseria per a farcir pastissos.
Eventualment pot contenir també algun licor, pólvores de pell de taronja, etc Aquesta trufa és anomenada també trufa crua , per a diferenciar-la de la trufa cuita, emprada en bomboneria
xantillí
Pastisseria
Nata batuda en fred, amb sucre, pólvores de vainilla i fruita confitada tallada a trossets molt petits, emprada en pastisseria.
Sense fruita confitada, és utilitzat en la preparació del xantillí amb maduixes
trufa cuita
Pastisseria
Mescla de nata líquida i xocolata fosa en parts iguals, emprada en bomboneria com a suport del farciment dels bombons farcits.
cassata
Pastisseria
Gelat d’origen italià compost d’una capa de nata o xocolata i d’una pasta de chantilly
o de merenga borratxa.
pannacotta
Pastisseria
Menja dolça en forma de flam, típica d’Itàlia, que s’elabora coent nata amb sucre, vainilla i gelatina o un altre espessidor.