Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
briuat
Pastisseria
Pastisset de pasta de full farcit generalment d’ametlles, fregit i cobert de mel, típic del Marroc.
banya de gasela
Pastisseria
Pastisset en forma de mitja lluna farcit amb una pasta d’ametlles aromatitzada amb aigua de flors de taronger, típic del Magrib.
baclaua
Pastisseria
Pastisset de pasta de full farcit de festucs, nous o ametlles i cobert de mel, típic de Turquia i dels països del Pròxim Orient.
panettone

Panettone
Pastisseria
Pastís típic de la ciutat italiana de Milà, molt tou i lleuger, que s’elabora amb farina, llevat, ous, mantega, sucre, panses i fruita confitada, i té forma de cúpula.
S’acostuma a menjar per les festes de Nadal
xabàkia
Pastisseria
Pastisset en forma de cinta, trena o llaç, típic del Magrib, fregit amb oli i posteriorment recobert amb mel i decorat amb sèsam, que es menja especialment durant el ramadà.
pandoro
Pastisseria
Pastís típic de la regió italiana de Verona, molt tou i lleuger, que s’elabora amb farina, llevat, ous, mantega i sucre, i té el contorn d’estrella de vuit puntes.
S'acostuma a menjar per les festes de Nadal
Catànies

Catànies
Pastisseria
Marca registrada per l'empresa Cudié del dolç típic de Vilafranca del Penedès elaborat amb ametlles marcona torrades i caramel·litzades, recobertes de xocolata blanca o praliné de xocolata i, finalment, de cacau o pols de xocolata negra.
Té l’orígen a la dècada de 1930, a l'obrador del xocolater vilafranquí Joan Trens i Ribas Inicialment es comercialitzà amb els noms de Crocrem o de Nuts, tot i que es popularitzà el nom de catània amb referència al renom popular de la família Trens cal Catani