Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
armanyac
Begudes destil·lades
Aiguardent de vi elaborat a la conca d’Armanyac destil·lant vins blancs produïts per la varietat de vinya coneguda per folle-blanche
o pique pouille blanc
.
No n'és corrent la fabricació en grans destilleries ordinàriament és elaborat pels mateixos viticultors emprant alambins senzills La graduació corrent és de 52° a 54°
armanyac
Begudes destil·lades
Licor espirituós d’imitació elaborat macerant regalèssia i realitzant ulteriors operacions.
brandi
Begudes destil·lades
Beguda alcohòlica obtinguda a partir de vi destil·lat i envellit en botes de roure o d’alzina.
Mitjançant una primera destillació simple hom obté un aiguardent de 65-68° sense cap mena de perfum aquest es desenvolupa a conseqüència de l’envelliment esterificació, formació d’aldehids i cetones aromàtics, etc, el qual dura uns 20-25 anys Acabat el procés, el vi destillat ha perdut una tercera part del volum, fonamentalment alcohol, i aleshores passa a tenir una graduació de 52-60° Aquest tipus de brandi, no corrent al mercat, és emprat per a reparar els tipus comercials, per barreja amb alcohols més joves i per addicions de caramel i d’aigua la graduació final sol ésser d’uns 40-50° A…