Resultats de la cerca
Es mostren 14 resultats
bergamota
Fructicultura
Fruit del bergamoter, d’uns 7 a 10 cm de diàmetre, piriforme, de color groc pàl.lid, i pela prima, rica en un oli essencial ( oli de bergamota
).
Amb la polpa, bastant àcida, hom prepara dolços i conserves
bona Lluïsa d’Avranches
Fructicultura
Varietat de perera d’origen francès de desenvolupament ràpid..
El fruit, gairebé sempre solitari, mitjà, de forma oval, allargada i iregular, de color verd groguenc, amb la polpa blanca, fina i sucosa, i de perfum especial, madura de setembre a novembre
beauty
Fructicultura
Varietat de prunera, molt vigorosa i oberta, pràcticament autofèrtil.
Els fruits, esfèrics, són de mida mitjana tenen la polpa de color d’ambre, i la pell d’un color vermell de cirera És emprada com a pollinitzadora de la Golden Japan
califòrnia
Fructicultura
Varietat de taronja pertanyent al grup de les Washington Navel
.
L’arbre és gros i vigorós, amb el brancam espinós i amb grans fulles de color verd fosc El fruit, que madura a petits intervals de novembre a febrer, és gros, arrodonit i umbilicat, de pell gruixuda i poc compacta la polpa és sucosa i dolça És una varietat resistent al transport i a la conservació en frigorífic
fructicultura
Agronomia
Fructicultura
Branca de l’agricultura dedicada a l’estudi i al conreu d’arbres i plantes fruiters.
Els darrers anys el concepte de fructicultura ha variat sensiblement La recerca de varietats comercials ha fet grans progressos El gust de la fruita, el contingut en sucre, l’acidesa, la consistència de la polpa han anat guanyat punts amb relació a l’aspecte, que durant molts anys ha estat l’objectiu principal També s’ha millorat la resposta a la conservació atmosferes especials, controlades, s’afegeixen al fred per tal d’allargar el període de cambra sense pèrdua sensible de qualitats Les exigències en l’àmbit de la comercialització mundial han fet que sigui necessari tenir molta més cura en…
bon cristià
Fructicultura
Nom donat a un grup de peres de forma irregular i de polpa sucosa o semisucosa, sovint fibrosa.
Entre les varietats més apreciades cal esmentar la bon cristià Williams , la bon cristià d’hivern o pera de Roma i la bon cristià d’estiu
bergamota
Fructicultura
Denominació comuna de diverses varietats de peres de forma arrodonida, aplanades en el pecíol, i de polpa sucosa, com la de les mantegoses.
campmanya
Fructicultura
Varietat de pera de mida mitjana i de forma oval, amb la pell de color verd groguenc i la polpa consistent, poc granulosa, força olorosa.