Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
botulisme
Patologia humana
Forma greu d’intoxicació produïda per la ingestió d’aliments que contenen la toxina botulínica
, produïda pel clostridi
, bacteri que es troba en el sòl i en el tracte intestinal dels animals domèstics.
Els casos de botulisme humà són causats pel creixement del microbi sota condicions anaeròbiques en aliments crus o en conserva, sobretot de carns o de vegetals com les de llegums Entre altres factors, el pH és determinant per al creixement del clostridi productor de la toxina, de tal manera que a un pH inferior a 4,5 el creixement del bacteri és impossible en qualsevol aliment Per aquesta raó, en tecnologia alimentària, hom divideix tant els processos d’esterilització i les especificacions legals dels tractaments com la manipulació dels aliments en condicions estipulades per a…
botulisme infantil
Patologia humana
Tipus de botulisme, conegut d’ençà del 1976, que afecta sobretot infants més petits d’un any, originat per la ingestió d’aliments contaminats pel clostridi.
La gravetat de la malaltia és variable, però hom la creu responsable del 5% dels casos de mort sobtada dels infants