Resultats de la cerca
Es mostren 18 resultats
marsinada
Alimentació
Beguda refrescant feta amb aigua, sucre i una mica d’aiguardent.
llet de coco
Alimentació
Líquid una mica dolç i refrescant extret de la part central dels cocos.
És anomenada també aigua de coco
prova de Pekar
Alimentació
Assaig d’orientació per a avaluar les impureses i la parasitació d’una farina.
Consisteix a prémer una mica de farina sobre una tauleta negra, en sec, amb aigua o en solució de pirocatequina, i observar-la a ull nu o amb lupa
danablú

Danablu
Alimentació
Formatge blau danès fet amb llet de vaca, de pasta blanca untuosa, amb vetes de floridura verdes, de sabor una mica picant, amb un 45% de matèries grasses.
burgos

Burgos
Alimentació
Formatge fresc fet amb llet d’ovella, sense crosta, de pasta tendra, fina i homogènia, una mica premsada, de color blanc i sabor suau, amb un 40% de matèries grasses.
El seu nom prové de la ciutat de Burgos
cabrales

Cabrales
© MPG
Alimentació
Formatge semidur, elaborat principalment a Astúries (rep el nom del municipi de Cabrales), amb llet de vaca i a vegades d’ovella i cabra, d’aroma intensa i una mica picant.
La seva maduració, causada per fongs, dura de 30 a 40 dies i té lloc en coves naturals a 5-10°C
xocolata

Primer pla d’un bodegó de xocolates
© Fototeca.cat - G. Serra
Alimentació
Producte alimentari obtingut barrejant íntimament quantitats variables de pasta de cacau o cacau refinat en pols i sucre finament polvoritzat —s’hi pot afegir mantega de cacau—; el conjunt pren un aspecte sòlid, homogeni i compacte.
Hi és permesa la incorporació d’aromatitzants canyella, vainilla, etc i lecitina Els ingredients són mesclats i amassats en calent, refinats fent-los passar per cilindres que redueixen les dimensions de les partícules, emmotllats en forma de rajola, pastilla, figures, etc i refredats d’una manera controlada, per tal d’evitar una distribució irregular dels components eflorescències blanques de greix a la superfície Entre la gran varietat de menes de xocolata, cal destacar la xocolata amargant que és feta fonamentalment amb pasta procedent de la mòlta de cacau torrat i espellofat, la xocolata…
samso
Alimentació
Formatge danès fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, amb alguns forats, madurat durant un període mínim de tres mesos, amb una crosta de color groc i gust una mica àcid.
xapata

Xapates
© Macxipan
Alimentació
Pa de forma aplanada i rectangular, amb la crosta gruixuda i la molla una mica fosca i molt alveolada, elaborat amb farina de blat i de sègol i farina o extracte de malt.