Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
ponx

Ponx
Roberto Ornelas Orozco (CC BY-ND 2.0)
Alimentació
Beguda calenta feta amb aigua, te, rom, llimona i sucre.
N’hi ha variants que hom beu fredes
cubalibre
Alimentació
Beguda alcohòlica composta de ginebra o rom i refresc de cola.
mojito

Mojito
Alimentació
Còctel d’origen cubà que es prepara amb rom, suc de llimona, aigua, gel i sucre, i que hom sol decorar amb una branca de menta piperita.
tafia
Alimentació
Mena de rom, de qualitat inferior, elaborat a la Guyana i a les Antilles a partir de les melasses i els subproductes de la fabricació del sucre de canya.
cremat
Alimentació
Beguda feta a base de rom i aiguardent de canya, pell de llimona, sucre, canyella, cafè, etc, que abans de beure-se-la hom fa flamejar una estona fins a la combustió gairebé total de l’alcohol.
beguda alcohòlica
Dietètica
Alimentació
Beguda que conté alcohol etílic en quantitat superior al 2%.
Les begudes alcohòliques són obtingudes per acció de microorganismes sobre un producte agrícola com a substrat, i un tractament posterior La principal fermentació alcohòlica és la produïda per acció de llevats del gènere Saccharomyces Els llevats, desenvolupats de primer en una certa aerobiosi, actuen després anaeròbicament, i per fermentació alcohòlica converteixen els sucres en etanol, l’alcohol etílic En el cas de les begudes alcohòliques simples , si el substrat és most hom obté vi 10-16% d’alcohol si és una infusió de malt, cervesa 3-5% d’alcohol si és blat de moro, chicha 5-8% d’…