Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
appertització
Alimentació
Tècnica de conservació d’aliments inventada per Nicolas François Appert.
Consisteix a sotmetre al bany maria durant un temps determinat, variable per a cada producte i cada mesura d’envàs, un aliment contingut en un recipient hermètic Modernament, les tècniques de conservació per calor han evolucionat, i hom ha modificat el sistema proposat per Appert El terme appertització és substituït pel més exacte d'esterilització
conserva
Envasament de conserves d’anxoves
© Fototeca.cat
Alimentació
Producte alimentari d’origen vegetal o animal, alterable.
En el qual la conservació és assegurada per l’envasament en un recipient estanc als líquids, als gasos i als microorganismes, a qualsevol temperatura inferior a 55°C, i pel tractament amb calor o qualsevol altre mètode autoritzat, a fi de destruir o inhibir totalment els enzims, els microorganismes o les seves toxines El valor nutritiu global d’una conserva és sempre una mica inferior al dels seus components en fresc La dessecació i la salaó de productes animals ja eren practicades a l’antiguitat per grecs i romans són àmpliament testimoniades, per exemple, la salaó de porc als Pirineus i la…