Resultats de la cerca
Es mostren 15 resultats
cansalada
Alimentació
Gras del porc, situat entre la pell i la carn, de composició no uniforme en tot el seu gruix, que presenta una capa superficial, una d’intermèdia i una de profunda, la més rica en àcids grassos saturats.
Aquest teixit gras conté teixit conjuntiu i posseeix aigua, cendres, proteïnes i, en petita proporció, les altres substàncies presents en el teixit muscular Hom en fa salaó i l’empra en diversos plats
cansalada fumada
Alimentació
Cansalada viada que hom sotmet al procés de fumatge, per aconseguir-ne la conservació.
És coneguda també amb el nom de bacon o bacó
cansalada viada
Alimentació
Gras extret del ventre del porc que, juntament amb el teixit greixós, té teixit muscular (magre).
corbet
Anatomia animal
Alimentació
Cadascuna de les vèrtebres del porc amb la carn que porta adherida.
Hom anomena els corbets el conjunt de l’espinada i la llenca de cansalada corresponent
grenadí
Alimentació
Escalopa estreta i gruixuda entatxonada amb uns bastonets menuts de cansalada grassa i fresca.
rosta
Alimentació
Llesca de pa torrada i sucada amb oli o fregida amb suc de cansalada.
rosta
Alimentació
Tall de cansalada, de llom o de carn de porc torrat a les graelles o fregit.
conserva
Envasament de conserves d’anxoves
© Fototeca.cat
Alimentació
Producte alimentari d’origen vegetal o animal, alterable.
En el qual la conservació és assegurada per l’envasament en un recipient estanc als líquids, als gasos i als microorganismes, a qualsevol temperatura inferior a 55°C, i pel tractament amb calor o qualsevol altre mètode autoritzat, a fi de destruir o inhibir totalment els enzims, els microorganismes o les seves toxines El valor nutritiu global d’una conserva és sempre una mica inferior al dels seus components en fresc La dessecació i la salaó de productes animals ja eren practicades a l’antiguitat per grecs i romans són àmpliament testimoniades, per exemple, la salaó de porc als…
sobrassada

Sobrassada de Mallorca
Alimentació
Embotit cru, tou, vermell, fet amb pasta de carn de porc (i eventualment de boví), cansalada i greix de porc, adobat amb sal, pebre vermell i altres espècies.
La barreja madura abans d’omplir-ne el budell i dessecar-se És típic de les Illes Balears i Pitiüses