Resultats de la cerca
Es mostren 8 resultats
fynbo

Fynbo
Alimentació
Formatge danès fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, presentat generalment en forma de barra, originari de l’illa de Fiònia (en danès, Fyn).
danbo

Danbo
Alimentació
Formatge danès fet amb llet de vaca, de pasta ferma i elàstica, presentat generalment amb forma rectangular.
esrom

Esrom
Alimentació
Formatge danès fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura, textura flexible, gust lleugerament àcid i presentat en forma rectangular.
formatge

Taula de formatges
© Yana - Fotolia.com
Alimentació
Producte elaborat a partir de la quallada de la llet pura o bé de la desnatada o de l’enriquida amb nata (greix de la llet).
Les principals operacions en la fabricació del formatge són la caseïficació, el premsatge, el salament i la maduració A la caseïficació , hom afegeix a la llet, escalfada entre 30° i 35°C, el quall líquid o en pols, que en coagula la caseïna i forma una massa gelatinosa que conté greixos, substàncies minerals, lactoses, etc Hom esmicola aquesta massa per eliminar-ne el sèrum xerigot, i per als formatges de pasta dura continua la cocció lenta entre 40° i 50°C, amb agitació de la massa a fi d’aconseguir una eliminació del sèrum més total Després, hom procedeix al premsatge embolica els grànuls…
danablú

Danablu
Alimentació
Formatge blau danès fet amb llet de vaca, de pasta blanca untuosa, amb vetes de floridura verdes, de sabor una mica picant, amb un 45% de matèries grasses.
cervesa

Gerra de cervesa
© Fototeca.cat-Corel
Alimentació
Beguda alcohòlica simple (3 a 5% d’alcohol), obtinguda per fermentació d’una infusió de malt, blat de moro i altres cereals, amb addició de llúpol.
Coneguda ja a Egipte fa 6000 anys, d’allà s’estengué a Europa a través de Grècia A l’edat mitjana la producció se centralitzà als monestirs, però, en anar-ne augmentant el consum durant els segles XVII i XVIII, hom començà a construir cerveseries L’obtenció de cervesa comprèn les següents etapes preparació del malt ordi germinat, maceració, cocció del most i fermentació La finalitat de la maceració és dissoldre al màxim les parts útils del malt té lloc una sacarificació del midó, que es transforma en dextrines per acció de les amilases, i una degradació de les matèries nitrogenades complexes…
samso
Alimentació
Formatge danès fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, amb alguns forats, madurat durant un període mínim de tres mesos, amb una crosta de color groc i gust una mica àcid.
havarti
Alimentació
Formatge danès fet amb llet de vaca, de pasta premsada i no cuita, tova i flexible, amb forats petits, de sabor suau i aromàtic, que conté fins a un 60% de matèries grasses, malgrat que també n’hi ha amb un 45%.