Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
pòrfira
Alimentació
Alga roja macroscòpica, rica en proteïnes, conreada al Japó, que hom recull i asseca fins que resta en forma de làmines que hom cou o torra.
A Anglaterra és emprada com a ingredient de certs plats
màquina deslligadora
Alimentació
Màquina emprada en la fabricació de farina per a desfer i desintegrar les petites plaques o làmines formades per les sèmoles fines i gruixudes abans de passar-les pel sedàs.
lasanya

lasanya
Alimentació
Cadascuna de les làmines rectangulars de pasta que, un cop bullides, hom prepara superposant-les i intercalant-hi capes de carn picada o de verdura i cobrint-les amb salsa i formatge ratllat.
xampinyó
Conreu de xampinyons
© Fototeca.cat
Micologia
Alimentació
Bolet de la família de les agaricàcies, de 5 a 10 cm d’alt, de capell carnós, bombat, blanquinós, amb làmines primerament rosades i finalment d’un bru fosc, i de cama curta, amb un anell membranós.
Fa una olor agradable i característica És gairebé l’únic bolet cultivable Hom el conrea en caves, sobre fems La composició dels xampinyons per cada 100 g és de 4 g de proteïnes, 0,15-0,25 g de lípids i 2,8-3,3 g de glúcids 0,8-1 de fibra, i produeixen 26 calories Contenen vitamines i minerals Hom els consumeix frescs, secs o en conserva, generalment per a acompanyar ous, peix, pollastre, carn, etc