Resultats de la cerca
Es mostren 15 resultats
magre | magra
Alimentació
Dit de l’aliment o els aliments en què no entra greix ni carn.
escalopa
Alimentació
Tall prim de carn magra o peix, arrebossat d’ou i farina de galeta.
tall de la culata
Alimentació
Tall de l’anca d’alguns animals; és una carn magra i gustosa, considerada de primera categoria.
blanc
Alimentació
Embotit típic de la regió meridional del País Valencià, fet amb carn magra i greix del porc, i després cuit.
llom
Alimentació
Peça de carn, magra i gustosa, molt apreciada de l’esquena del porc, sobretot de les parts davantera i mitjana.
bull
Alimentació
Embotit elaborat farcint budell ample (per exemple, culà) amb carn magra de porc, greix, sal espècies i a vegades sang.
Tot plegat és cuit i premsat
donja
Alimentació
Farciment de carn grassa i magra, amanida amb sal i pebre, dins un budell de porc, escaldat i mig cuit.
llonganissa
Alimentació
Embotit elaborat farcint un budell llarg i prim amb carn magra de porc picada i adobada amb pebre i altres espècies.
A diferència de la botifarra, hom la conserva crua i la deixa assecar durant un cert temps, mantenint-la penjada per un cap, bé que, en alguns llocs, hom la deixa confitar tenint-la en oli o saïm Durant l’assecatge es produeix un conjunt de reaccions bioquímiques causades principalment pel creixement de lactobacils —ja sigui de manera natural o inoculats prèviament—, els quals són els responsables del desenvolupament de les característiques organolèptiques i de conservació del producte En general, hom se la menja crua Molt corrent als Països Catalans, n’hi ha de tipus molt variats, segons…
botifarra catalana
Alimentació
Mena de botifarra especialment compacta elaborada amb carn de porc de qualitat, més aviat magra i poc picolada, i tòfones, com a components principals.
Hom la sol embotir en budells de diàmetre més aviat gran 5-8 cm