Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
activitat diastàtica
Alimentació
Mesura de la capacitat de producció de sucres, per una farina, per l’acció dels enzims (diastases) sobre el midó.
Aquesta capacitat és interessant per a la panificació, puix que el sucre és el suport del creixement del llevat Hom l’acostuma a mesurar com a maltosa produïda, utilitzant l’amilògraf
utilització neta proteica
Alimentació
Percentatge de nitrogen ingerit que és retingut per l’organisme.
Paràmetre per a mesurar el valor nutritiu de les proteïnes, equival al valor biològic multiplicat per la digestibilitat de la proteïna estudiada Una proteïna és completa si UNP=100 Es determina amb una ingestió al nivell just de manteniment o per sota Si no és així, és designada com a UNP operativa
tintòmetre
Alimentació
Aparell per a identificar i mesurar el color com a característica global objectivable d’un aliment.
El model més divulgat és el de Lovibond, que és fonamentat en una colorimetria subtractiva a partir del blanc per mitjà de filtres dels colors primaris vermell, groc i blau fins a igualar el color de la mostra
aleuròmetre
Alimentació
Aparell, actualment en desús, emprat per a mesurar les qualitats panificables de les farines ( alveògraf
, amilògraf
, farinògraf
).
amilògraf
Alimentació
Aparell emprat per a mesurar i registrar les variacions de viscositat d’una suspensió de farina en aigua com a conseqüència de l’amilòlisi produïda per l’activitat α-amilàsica.
La gràfica obtinguda és anomenada amilograma