Resultats de la cerca
Es mostren 9 resultats
fènyer
Alimentació
Treballar (la pasta de cada peça de pa) per tal que prengui consistència abans de donar-li la forma.
Consisteix a cargolar la pasta sobre ella mateixa, prement-la amb el palmell de la mà, fins que en resulta una peça rodona
encaramel·lat
Alimentació
Dit de l’aliment recobert de caramel
.
Pot ésser en forma de pastís, recobert per la part superior, o una peça xiclet, fruites seques, bombó, etc recoberta de caramel dur
caputxeta
Alimentació
Peça de pasta alimentària en forma de caputxa petita, farcida habitualment de carn, ou i formatge.
tall

Tall de meló
Corel
Alimentació
Tros de carn, peix, formatge, etc, tallat d’una peça sencera o d’un tros més gros.
llom
Alimentació
Peça de carn, magra i gustosa, molt apreciada de l’esquena del porc, sobretot de les parts davantera i mitjana.
rajola de xocolata

Rajola de xocolata
© Fototeca.cat - J. Folch
Alimentació
Peça de xocolata, de forma anàloga a la d’una rajola, generalment amb unes ranures que permeten de dividir-la en petits rectangles anomenats preses.