Resultats de la cerca
Es mostren 22 resultats
confitura
Alimentació
Fruita confitada que hom prepara trossejant-la a petits bocins.
trempó

Coca de trempó
joellehellenique (CC BY-SA 2.0)
Alimentació
Amanida feta de tomàquet, ceba i pebrot verd tallats a trossos petits i altres ingredients secundaris.
gruyère

gruyère
Alimentació
Formatge originari de la comarca de la Gruyère (Suïssa), semidur, fet amb llet de vaca parcialment descremada i salat superficialment.
Presenta ulls petits, característics Hom dóna sovint el nom de gruyère al formatge emmental, que té els ulls molt més grossos
ensalada russa
Alimentació
Plat compost de patates i diverses verdures cuites, tallades a trossos petits, i amanit generalment amb salsa maionesa.
homogeneïtzació
Alimentació
Tractament aplicat a la llet per tal d’evitar la separació de la nata.
Consisteix a reduir i uniformitzar relativament la dimensió dels glòbuls de greix, mitjançant el pas a pressió de la llet per orificis petits, o per altres procediments, a fi d’aconseguir una emulsió més estable
rajola de xocolata

Rajola de xocolata
© Fototeca.cat - J. Folch
Alimentació
Peça de xocolata, de forma anàloga a la d’una rajola, generalment amb unes ranures que permeten de dividir-la en petits rectangles anomenats preses.
xòped
Alimentació
Embotit cuit elaborat amb una pasta fina feta de carn i greix de porc, vedella, pollastre o gall dindi capolats i barrejats amb petits daus de carn magra.
Alimentació 2018
Alimentació
Nova guia alimentària a Catalunya Nova guia alimentària a Catalunya Petits canvis per menjar millor © Generalitat de Catalunya A final d’any l’Agència de Salut Pública de Catalunya va presentar la nova guia alimentària per a la població catalana Amb el nom de Petits canvis per menjar millor , la nova eina s’emmarca en les accions desenvolupades dins l’estratègia PAAS Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludable i és un instrument útil que, amb consells concrets i directes, ajuda a millorar l’alimentació i la salut…
pirineus
Alimentació
Formatge occità fet amb llet de vaca, amb la crosta recoberta de parafina pintada de color negre, de pasta premsada i no cuita, flexible, amb forats petits, i sabor molt fi.
fontina
Alimentació
Formatge italià fet amb llet de vaca, de pasta premsada i cuita, flexible, amb forats petits, i de sabor suau, amb un 45-50% de matèries grasses, propi de la Vall d’Aosta.