Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
a la planxa
Alimentació
Dit de la carn o peix cuits sobre la planxa de les cuines de ferro o sobre un tros de planxa de ferro posada sobre el foc de la cuina, untada d’oli o de llard.
cap de mort
Alimentació
Part de la carn de bou compresa entre el peixet i la tapa plana i que correspon al davant de la cuixa.
És una carn molt apreciada per a coure-la a la planxa o com a ingredient de la fondue bourguignonne
refrigerador
Tecnologia
Alimentació
Aparell per al refredament i la conservació de productes en el qual hom obté baixes temperatures mitjançant una màquina frigorífica.
Els refrigeradors domèstics, anomenats neveres o frigorífics, són de potència reduïda i consisteixen en uns mobles la part exterior dels quals sol ésser de planxa embotida i la interior de matèria plàstica, separades per un material aïllant, en els quals hom pot diferenciar tres zones de temperatures ben determinades el congelador, entre -10°C i -7°C, eventualment d’accés independent des de l’exterior, el cos central, a uns 4°C i proveït de dos o més prestatges, i la part inferior, entre 6°C i 8°C, generalment proveïda d’un o dos calaixos adequats a la conservació de llegums,…
crepera
Alimentació
Planxa metàl·lica, sovint elèctrica, o paella molt plana per a fer creps.
mariscada

Mariscada
José Carlos Cortizo Pérez (CC BY 2.0)
Alimentació
Menjada composta per un assortiment de marisc, cuit de manera diversa (a la planxa, al vapor, fregit o arrebossat, principalment) que hom menja sol, amb suc de llimona o acompanyat d’alguna salsa.