Resultats de la cerca
Es mostren 19 resultats
villalón
Alimentació
Formatge fet amb llet d’ovella, sense crosta, de pasta fresca, molt flexible però no tova, llisa, una mica premsada, de color blanc, i de sabor suau, amb un 40% de matèries grasses, conegut també amb el nom de pata de mulo
.
Pren el nom de Villalón de Campos , Valladolid
càceres
Alimentació
Formatge extremeny fet amb llet d’ovella, de crosta de color ocre fosc i pasta blanca i cremosa, de tacte greixós, amb alguns forats repartits uniformement.
Pren el seu nom de la ciutat de Càceres
idiazabal
Alimentació
Formatge basc fet amb llet d’ovella, amb la crosta de color marró, de pasta premsada i no cuita, de color blanc de vori, atapeïda i flexible, de sabor suau i fumat, que conté un 45% de matèries grasses.
Pren el seu nom del de la vila d' Idiazabal , Guipúscoa
poder edulcorant
Alimentació
Nombre de grams de sacarosa que han d’ésser dissolts en aigua per obtenir un líquid amb el mateix tast dolç que la dissolució d’un gram d’edulcorant artificial en el mateix volum.
Per a edulcorants naturals hom pren 100 g com a poder edulcorant de la sacarosa
alga de mar
Alimentació
Botànica
Planta fanerògama herbàcia, de la família de les potamogetonàcies, de fulles llargues que poden arribar a fer un metre i molt estretes; flors masculines i femenines arrenglerades en un espàdix linear.
Viu als fons marins litorals, i sovint, com el nom vulgar ja indica, hom la pren per una alga
vermut
Alimentació
Enologia
Conjunt de tapes i begudes que hom pren abans de menjar; aperitiu.
raïmat
Alimentació
Conserva feta de raïms cuits amb el most fins que pren consistència d’arrop.
crispetes
Alimentació
Flocs de sèmola de blat de moro, torrats i ensucrats, que hom pren remullats en llet.