Resultats de la cerca
Es mostren 10 resultats
aliment dietètic
Alimentació
Aliment elaborat amb control dels components emprats i de les seves característiques, a fi de satisfer necessitats alimentàries especials, tant per qüestions de nutrició com mèdiques (alimentació de malalts).
Un aliment dietètic no és mai un medicament i, per tant, no pot ésser presentat com si posseís propietats curatives o preservatives El contingut en certs components vitamines, aminoàcids que tenen propietats farmacològiques sempre ha d’ésser dins les concentracions fisiològiques de les necessitats nutritives indispensables, i no de les terapèutiques
danbo

Danbo
Alimentació
Formatge danès fet amb llet de vaca, de pasta ferma i elàstica, presentat generalment amb forma rectangular.
blarney

Formatge blarney
Nicholas and Yin-Ying Sushkin (CC BY-NC-SA 2.0)
Alimentació
Formatge irlandès fet amb llet de vaca, de pasta ferma i gust dolç, presentat generalment amb forma arrodonida.
esrom

Esrom
Alimentació
Formatge danès fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura, textura flexible, gust lleugerament àcid i presentat en forma rectangular.
fynbo

Fynbo
Alimentació
Formatge danès fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, presentat generalment en forma de barra, originari de l’illa de Fiònia (en danès, Fyn).
pròvola

Pròvola
Alimentació
Formatge fet amb llet de vaca o de búfala, de pasta fresca semidura, presentat en forma esfèrica o oblonga, originari de la zona meridional d’Itàlia.
gouda

Formatge gouda
© Turisme d’Holanda
Alimentació
Formatge holandès elaborat amb llet de vaca entera o parcialment descremada, originari de la ciutat del mateix nom; és presentat tradicionalment en forma de bola i recobert de cera groga.
cheshire
Alimentació
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma i gust lleugerament salat, presentat generalment amb forma de barra, originari de la ciutat anglesa de Chester, capital del comtat de Cheshire.
vacherin
Alimentació
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta crua premsada, suau i elàstica, madurat durant un període mínim de tres setmanes, amb gust lleugerament salat i textura cremosa. És presentat en forma de barra i envoltat d’una crosta d’escorça d’avet, i originari de la Savoia..
te

Te gelat
© Corel
Alimentació
Economia
Producte obtingut per preparació amb fermentació o sense de fulles joves i gemmes o brots de te.
La qualitat del te depèn del lloc de producció, l’època de collita, la part de la planta i el mètode d’elaboració Segons aquest darrer, pot ésser verd no fermentat, negre fermentat i oolong semifermentat El te verd és obtingut per enrotllament i dessecació de les fulles després d’haver-ne inactivat els enzims per escaldament amb vapor d’aigua, amb posterior escalfament fins que adquireix un color verd fosc eventualment és aromatitzat amb flors camèlies o magnòlies L’elaboració del te negre el més corrent als Països Catalans comprèn les següents operacions emmusteïment de les fulles,…