Resultats de la cerca
Es mostren 11 resultats
glaçó

glaçons
tall

Tall de meló
Corel
Alimentació
Tros de carn, peix, formatge, etc, tallat d’una peça sencera o d’un tros més gros.
orellana

Orellanes d’albercoc
Alimentació
Tros de préssec, albercoc o pera tallat en forma de cinta i assecat.
Hom les consumeix torrades al forn, com a condiment de viandes, per postres, etc
llonza
Alimentació
Tros de carn de moltó, porc, vaca, etc, adherida a una falsa costella.
filet
Alimentació
Tros del llom del bou, de la vedella, etc, que no té ossos ni tendons.
te

Te gelat
© Corel
Alimentació
Economia
Producte obtingut per preparació amb fermentació o sense de fulles joves i gemmes o brots de te.
La qualitat del te depèn del lloc de producció, l’època de collita, la part de la planta i el mètode d’elaboració Segons aquest darrer, pot ésser verd no fermentat, negre fermentat i oolong semifermentat El te verd és obtingut per enrotllament i dessecació de les fulles després d’haver-ne inactivat els enzims per escaldament amb vapor d’aigua, amb posterior escalfament fins que adquireix un color verd fosc eventualment és aromatitzat amb flors camèlies o magnòlies L’elaboració del te negre el més corrent als Països Catalans comprèn les següents operacions emmusteïment de les fulles,…