Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
cansalada viada
Alimentació
Gras extret del ventre del porc que, juntament amb el teixit greixós, té teixit muscular (magre).
cansalada fumada
Alimentació
Cansalada viada que hom sotmet al procés de fumatge, per aconseguir-ne la conservació.
És coneguda també amb el nom de bacon o bacó
gorgonzola

Gorgonzola
kaythaney (CC BY-NC 2.0)
Alimentació
Formatge tou i mantegós, elaborat amb llet entera de vaca, de forma cilíndrica, en el qual s’ha provocat el desenvolupament del fong Penicillium glaucum que fa a la pasta viada, d’un color verdós.
La maduració es realitza en un ambient humit i a temperatura baixa 5-6°C durant 2-6 mesos D’aroma intens i de tast característic, recorda potser el rocafort Originari de Gorgonzola i de Valsassina, és ja un producte típic de tota la Llombardia, el Piemont i l’Emília-Romanya