Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
canyella

Branques de canyella
© MPG
Botànica
Escorça brunenca i aromàtica del canyeller.
Es presenta en forma de tires fines superposades unes 10 que es cargolen en assecar-se formant canonets, o bé en pols És una de les espècies més conegudes, emprada principalment en confiteria, en diferents guisats, i també com a aromatitzant i en perfumeria L’essència, rica en aldehid cinàmic, és utilitzada com a tònic estomacal, carminatiu i antisèptic, i també en perfumeria Coneguda pels xinesos des d’abans del 2700 aC, fou molt emprada a l’Orient, i ja en temps dels grecs i dels romans arribava a Europa, a través de l’Índia, Aràbia i Etiòpia Espècia molt preada també durant l’edat mitjana…
canyella blanca
Botànica
Escorça del canyeller blanc.
És aromàtica, de sabor picant i amarg, i emprada com a espècia i com a estimulant estomacal i tònic
canyella de la Xina
Botànica
Escorça aromàtica del canyeller de la Xina, substitutiva de la canyella, menys suau i no tan apreciada com aquesta.
canyeller
Botànica
Petit arbre perennifoli, de la família de les lauràcies, de 6 a 9 m d’alçada, fulles ovades coriàcies, verd fosc, i flors groguenques, petites i nombroses.
És originari de la Xina, Malàisia i Cotxinxina, i és molt conreat en països tropicals humits, particularment a Sri Lanka, i sobretot en terrenys arenosos amb poc humus Es multiplica per estaca, per colgat i per llavor L’escorça dels troncs joves és extreta a tires que, en assecar-se, constitueixen la canyella Els canyellers joves, destinats a la producció de canyella, es tallen i es deixen rebrotar
canyeller de la Xina
Botànica
Arbre gran, de la família de les lauràcies, d’uns 15 m d’alçària, que hom troba silvestre a les muntanyes d’Indoxina i, conreat, a la resta del sud-est asiàtic.
Proporciona la canyella de la Xina
canyeller blanc
Botànica
Petit arbre, de la família de les canel·làcies, d’escorça groguenca, fulles coriàcies gairebé espatulades i flors agrupades en cimes, originari de les Antilles, Florida i les illes Bahames, l’escorça del qual forneix la canyella blanca
.