Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
angostura
Alimentació
Extret de l’escorça de l’angostura emprat en la preparació de diversos licors.
Els seus components principals són galipol, codinè, galipina i pinè
angostura
Botànica
Arbre baix, de la família de les rutàcies, que es fa a la conca de l’Orinoco, l’escorça del qual, rica en olis essencials, amargs i aromàtics, és emprada en licoreria i medicina.
rutàcies
Botànica
Família de terebintals composta per plantes llenyoses o rarament herbàcies, amb glàndules secretòries, de fulles simples o compostes, sovint trifoliolades i generalment alternes, de flors comunament actinomorfes, hermafrodites, diclamídies, hipògines i obdiplostèmones, i amb fruits de diversa mena.
Comprèn prop de 2 000 espècies, que habiten els països càlids i temperats de tot el món Rutàcies més destacades Casimiroa edulis casimiroa Chloroxylon swietenia llimoner de Ceilan Citrus aurantium taronger agre Citrus bergamia bergamoter Citrus grandis aranger gran , pomelo Citrus limetta llimoner dolç Citrus limon llimoner , llimonera Citrus medica poncemer , cedrater, poncirer Citrus myrtifolia taronger nan Citrus nobilis mandariner , taronger mandarí Citrus paradisi aranger Cusparia officinalis angostura Dictamnus sp dictam , timó reial Dictamus albus lletimó Dictamnus…