Resultats de la cerca
Es mostren 13 resultats
assortiment
Indústria tèxtil
Conjunt de màquines emprades en la filatura de la llana cardada.
assortiment
Quantitat de coses que formen una sèrie més o menys completa.
pasta

Assortiment de pastes
© Corel
Alimentació
Producte obtingut per dessecació d’una massa no fermentada feta amb farina, sèmoles o semolines de blat dur o candial, i aigua (amb sal o sense) i emmotllat mecànicament segons formes molt diverses (macarrons, fideus, tallarines, raviolis, canelons, etc).
Les millors qualitats són elaborades amb sèmoles o semolines de blat dur La fabricació comprèn la preparació o dosificació de les primeres matèries, l’elaboració de la massa amb un 30% d’aigua, l’empastament, la refinació homogeneïtzació per laminatge, l’emmotllat estampament, premsatge i tallament, la dessecació encartonament o primer assecatge, revinguda o distribució uniforme de la humitat interna, i la dessecació final i l’envasament Hom en prepara de fresques amb un màxim del 20% d’aigua, que han d’ésser consumides en 24 hores, i de seques amb menys del 14% d’aigua, de llarga conservació…
pelleteria
Oficis manuals
Tecnologia
Conjunt o assortiment de pells que prepara el pelleter.
font
Disseny i arts gràfiques
Assortiment de caràcters tipogràfics de la mateixa família en cadascuna de les seves variants de sèrie.
repassadora
Indústria tèxtil
Nom donat a la segona de les cardes d’un assortiment segons l’ordre de treball.
llana cardada
Indústria tèxtil
Filats de llana gruixuts, peluts, no gaire regulars i sense pentinar, obtinguts en un assortiment de tres cardes (emborradora, intermèdia i metxera).
La metxa obtinguda a la metxera passa directament a la màquina de filar
embonadora
Indústria tèxtil
La primera de les cardes d’un assortiment per a filatura de la llana en la qual la llana és objecte de l’operació d’embonar.
tapes cantoneses
Gastronomia
Assortiment de plats de la cuina cantonesa que se serveix en petites racions, com a aperitiu o bé com a àpat principal, generalment acompanyat de te.
Inclouen una gran varietat de plats, dolços o salats diferents tipus de pasta farcida, fideus, boletes d’arròs, bocins de pollastre fregits, rotlles de primavera, pastissets, etc