Resultats de la cerca
Es mostren 13 resultats
bescuit
El toro Farnesi bescuit procedent d’Alcora (~1850)
© Fototeca.cat
Arts decoratives
Pasta fina i tendra de caolí cuita al forn, la superfície de la qual hom deixa en estat mat, sense pintura ni vernís.
A vegades rep una doble cuita Conegut ja a les manufactures de l’Extrem Orient, es difongué a Europa a partir de la segona meitat del s XVIII Als Països Catalans són notables els de la fàbrica de porcellana i ceràmica de l'Alcora
bescuit
Alimentació
Gelat elaborat amb ous i xarop de sucre batuts conjuntament en calent, amb addició posterior de nata o clares d’ou batudes, i amb congelació final.
bescuit
Arts decoratives
Qualsevol pasta ceràmica no esmaltada, després que ha rebut l’acció del foc.
bescuit
Alimentació
Pa de motlle fet amb farina, matèries grasses (greixos vegetals), sucre, llevat i sal, i posteriorment assecat i torrat.
Resulta fàcilment digerible
bescuit
Alimentació
Galeta, pa, que hom fa coure una segona vegada perquè s’endureixi i es conservi millor.
Era utilitzat, especialment, en la provisió d’armades i de tota mena d’embarcacions
secall
Pastisseria
Bescuit prim i llarg, usat principalment per a prendre xocolata.
sucada
Tros de pa, de bescuit, etc, sucat en vi, xocolata, etc.
sara
Pastisseria
Pastís fet amb bescuit i crema de mantega, recobert amb la mateixa crema i trossets d’ametlles torrades.
A vegades hom posa sucre de llustre per fora i fa amb la crema, per sobre, un dibuix en forma de reixat El seu nom prové de l’actriu Sarah Bernhardt