Resultats de la cerca
Es mostren 10 resultats
carn capolada
Carn crua d’un animal, trinxada i sense cap additiu.
capolat
Guisat de carn capolada amb cansalada, verdura, alls, etc.
mandonguilla

Plat de mandonguilles amb sípia i guarnició
© MPG
Gastronomia
Bola de carn capolada molt finament i pastada amb pa ratllat, ous batuts i espècies; pilotilla.
De vegades hom hi afegeix més ingredients, com ara ceba picada, farina, etc Hom també pot substituir la carn per peix Les boles acostumen a fer de 3 a 4 cm de diàmetre, i hom se les menja fregides o guisades
carn-i-xulla
Alimentació
Embotit elaborat amb porc farcint un budell amb una barreja de carn magra capolada amb xulla feta bocinets, adobat tot amb sal, nitre i pebre coent.
És pròpia de Menorca
embotit
Alimentació
Budell, una altra part del cos (bufeta, etc) o embolcall sintètic (cel·lofana, naturina, etc) farcit de carn de porc capolada, espècies i, de vegades, altres ingredients.
Els embotits eren fets arreu dels Països Catalans d’una manera artesana i familiar, lligada amb la tradició de la matança del porc, però actualment són fabricats sobretot industrialment i a gran escala, atès llur consum majoritari Els embotits més apreciats i coneguts són la botifarra , el botifarró , el bull , la llonganissa , el fuet , la sobrassada , el bisbe , la carn-i-xulla , etc
pilota
Gastronomia
Massa de carn capolada i pastada amb ou batut, molles de pa, farina, julivert, etc, semblant a la mandonguilla, però més grossa i allargassada, que hom sol afegir a la carn d'olla
.
kebe
Gastronomia
Mandonguilla, generalment de forma ovalada, elaborada amb una massa de búrgul i carn capolada de xai condimentada amb espècies, ceba i pinyons, que es menja fregida, crua o bé cuita al forn, típica del Pròxim Orient.
croqueta

Croquetes
© MPG
Gastronomia
Petita porció d’una pasta feta amb carn (de gallina, porc, peix, etc.), capolada, o de sèmola, arròs, etc., amassada amb llet i farina, que hom fregeix després d’arrebossada amb ou i farina o pa ratllat.