Resultats de la cerca
Es mostren 10 resultats
cigar

Primer pla d’uns cigars de Tabacs de Filipines al Fulletó l’any 1925
© Fototeca.cat
Petit rotlle de fulles de tabac que hom encén per un cap i el fum del qual és aspirat per l’altre cap, posat a la boca.
ocumé
Tecnologia
Fusta fornida per Aucoumea klaineana
.
És produïda especialment a la Guinea Equatorial i el Gabon, i és emprada en contraplacats i en la fabricació de capses per a cigars
portacigars

Portacigars
cigarrer | cigarrera
Persona que fa cigars o cigarrets per a vendre.
tallacigars
Estri que serveix per a tallar la punta dels cigars.
cigarrera

Cigarrera
Capsa o estoig per a guardar-hi o portar-hi cigars.
petaca
Estoig de cuir, etc, usat per a portar cigars, cigarrets o tabac.
cava
Àrea destinada a la conservació i l’emmagatzematge de cigars per tal que no perdin les seves propietats.
cigarrer
Fitopatologia
Entomologia
Nom aplicat a diversos insectes curculiònids fitoparàsits, les femelles dels quals enrotllen les fulles de diverses plantes, de tal manera que semblen cigars, i hi dipositen els ous a l’interior.
Un dels més freqüents és Byctiscus betulae , molt perjudicial a la vinya S'aplica també a l’eruga de diversos microlepidòpters que enrotllen fulles, com els tortrícids
tabac

Tabac i cigarreta
Marco Verch Professional Photographe (CC BY 2.0)
Tecnologia
Producte obtingut de les fulles del tabac, sotmetent-les a les oportunes operacions i tractaments, que és emprat per a fumar en forma de cigars, de cigarrets o en pipa, o bé es fa servir per a mastegar o per a aspirar-lo pel nas.
Elaboració per al consum Les fulles de tabac poden ésser collides amb tota la planta sencera o arrencant-ne separadament les que són madures, i en aquest darrer cas hom en fa enfilalls traspassant-les amb una agulla enfilada Un cop collides i, eventualment, enfilades, són fetes assecar, bé naturalment, posant-les al sol o penjant-les en locals prou airejats, bé artificialment, en assecadors Després d’una primera selecció, els manats de deu a cinquanta fulles són sotmesos, d’acord amb la qualitat i amb el producte que hom en vol obtenir, a una fermentació més o menys moderada La fermentació…