Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
cacau ensucrat
Alimentació
Economia
Producte pulverulent obtingut per barreja de cacau en pols (normal o alcalinitzat) i sucre.
Producte molt utilitzat per a barrejar amb la llet, hom sól incorporar-hi lecitina i sotmetre'l a un procés que en facilita la dispersió instantània
atzavara

Atzavara
© Xevi Varela
Botànica
Jardineria
Planta de gran talla, de la família de les agavàcies, amb fulles carnoses molt grans (mig metre i més), espinoses a les vores, de to verd blavós, i acabades en un fort mucró, agrupades en roseta.
En arribar la floració, que precedeix la mort de la planta, les atzavares produeixen un escapus alt i elegant, esquamós, que porta un grup piramidal d’inflorescències formades per nombroses flors tubuloses, d’estams prominents, groguencs Originàries de Mèxic, s’han naturalitzat a la regió mediterrània, especialment vora el litoral, on floreixen normalment En llur país d’origen hom n'obté un suc ensucrat, el qual per fermentació dóna el pulque Són especialment apreciades en jardineria, per llur gran resistència a la sequera, per l’adaptació a tota mena de sòls i per les seves…
most
Alimentació
Licor ensucrat obtingut tractant, amb aigua bullent, el malt molt.
cacau
pulque
Alimentació
Beguda alcohòlica (6-8% d’alcohol) obtinguda per fermentació del suc ensucrat de l’atzavara, típica de Mèxic i de l’Amèrica Central.