Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
flamejar
Gastronomia
Encendre i fer cremar durant una breu estona el licor o l’aiguardent (rom, brandi, kirsch, etc) amb què hom ha ruixat (una menja o un plat ja preparat, especialment postres, com és ara flam, creps, etc), abans de servir-los.
flamejar
Agitar-se en l’aire una bandera, un gallardet, etc, flamar.
fogallejar
Flamejar i espurnejar una cosa encesa i agitada al vent.
cremat
Alimentació
Beguda feta a base de rom i aiguardent de canya, pell de llimona, sucre, canyella, cafè, etc, que abans de beure-se-la hom fa flamejar una estona fins a la combustió gairebé total de l’alcohol.
vela

Regata de vela llatina, modalitat de la vela practicada amb una embarcació menor moguda per una o més veles llatines, al port de Barcelona el 1916
AF CEC / IGNASI CANALS TARRATS
Vela
Esport nàutic que consisteix a controlar la dinàmica d’una embarcació només amb el vent a les seves veles.
Les competicions s’anomenen regates i les embarcacions reben el nom de iots A la vela hi ha una terminologia molt específica Durant el segle XX, l’evolució dels materials de construcció dels iots, amb l’ús de la fibra de vidre i la de carboni, l’alumini, l’acer i el contraplacat, provocà canvis que afavoriren la maniobrabilitat i rapidesa Canvis que també es feren efectius a les veles, que poden ser de niló, de dacró, tan resistent com el niló però menys flexible, i de kevlar, material molt rígid i lleuger Hi ha dos tipus d’embarcacions de competició les de vela lleugera i les de vela de…