Resultats de la cerca
Es mostren 61 resultats
graduació
Viticultura
Grau alcohòlic d’un vi o de qualsevol altra beguda alcohòlica.
graduació
Educació
Mètode educatiu que agrupa els alumnes en seccions més o menys homogènies per tal que els components siguin capaços d’assimilar uns mateixos ensenyaments.
Apareix d’una manera clara al s XIX amb l' escola graduada Per a la classificació dels alumnes en grups homogenis hom segueix els criteris d’edat cronològica, d’edat mental, de grau d’instrucció i, si es tracta d’ensenyaments més especialitzats, de perfil aptitudinal
marsala
Enologia
Vi blanc produït a Marsala i, en general, a la zona de Trapani.
És d’una elevada graduació alcohòlica entre 10° i 23°
aramon
Viticultura
Cep vinífer de la regió del Llenguadoc.
És molt productiu, però proporciona vins de poca graduació alcohòlica
estrella
Militar
Insígnia de grau militar.
La quantitat d’estrelles i de les puntes de cada estrella varia segons la graduació
grau Réaumur
Física
Interval tèrmic corresponent a cadascuna de les divisions de l’escala Réaumur de temperatures, que atribueix el valor 0 a la temperatura de glaç en fusió i 80 a la del vapor en ebullició, ambdós casos sota una pressió de 760 mm de mercuri.
Aquesta graduació, que pràcticament només té un interès històric, encara es conserva en algun país eslau
amontillat
Enologia
Tipus de vi generós de Xerès, semblant als de Montilla, de color d’ambre, que amb l’envelliment s’enfosqueix.
La graduació oscilla entre 16 i 18°, però pot arribar a 20°, i fins a 24° en casos excepcionals
armanyac
Begudes destil·lades
Aiguardent de vi elaborat a la conca d’Armanyac destil·lant vins blancs produïts per la varietat de vinya coneguda per folle-blanche
o pique pouille blanc
.
No n'és corrent la fabricació en grans destilleries ordinàriament és elaborat pels mateixos viticultors emprant alambins senzills La graduació corrent és de 52° a 54°
rioja
Enologia
Nom que hom aplica als vins de la Rioja.
Són vins molt variats i apreciats, d’elaboració delicada, graduació moderada o alta i molt aromàtics N'hi ha de negres, de blancs i de rosats, però els més complexos i de millor qualitat són els negres Constitueixen una denominació d’origen
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Pàgina següent
- Última pàgina