Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
limonè
Química
Terpè que és contingut en els olis essencials de llimona, taronja i bergamota.
Es presenta en tres formes isòmeres És emprat com a solvent i en la manufactura de resines
essència de trementina
Química
Oli essencial, consistent en una barreja de monoterpens, que hom obté per destil·lació de l’oleoresina derivada de diverses espècies de pins.
Els seus constituents principals són el pinè i el limonè, i és coneguda comercialment com a aiguarràs
oli de bergamota
Cosmètica
Perfumeria
Oli essencial obtingut en esprémer la pela de bergamota.
És un líquid d’un color que va de groc fosc a verd, d’olor agradable, gust amarg, que es descompon per l’acció de la llum i que conté principalment acetat de linalil 34-45%, limonè i linalol És emprat en cosmètica i en perfumeria i, en alguns casos, com a agent clarificant en les preparacions microscòpiques
elemí
Botànica
Grup d’oleoresines de consistència sòlida i tova, de color groguenc més o menys fosc i d’olor aromàtica que hom empra en l’elaboració de vernissos i laques, en productes farmacèutics i en perfumeria.
Hom coneix diverses classes d’elemís, que extreu de plantes tropicals pertanyents principalment a les famílies de les burseràcies i de les terebintàcies el més important de tots és l’elemí de Manila, que hom extreu de la Canarium commune L , burseràcia de les Filipines d’aquest elemí hom extreu l’anomenat oli d’elemí, líquid gairebé incolor compost bàsicament de limonè Uns altres tipus són la goma d’elemí, extreta de la Bursera gummifera de les Antilles, i l’elemí de Mèxic i del Brasil, extret de l' Amyris elemifera
terebè
Química
Mescla de terpens, constituïda principalment per d,1-limonè i terpinè, que hom obté per tractament amb àcid sulfúric de l’oli de trementina.
taronja
© Fototeca.cat
Alimentació
Botànica
Fruit comestible del taronger, de forma rodonenca, ovalada o periforme, de mida variable i compartimentat interiorment en grills.
L’epicarpi, inicialment de color verd, pren diverses coloracions a mesura que va madurant El seu sabor, dolç o agredolç, varia segons les races i les varietats D’una gran riquesa alimentària, la taronja té un elevat contingut vitamínic, especialment de vitamina C, i de diverses sals minerals També conté hesperidina, aminoàcids i pectines El color és degut als carotenoides, i el to especial de les taronges de sang ho és a les antocianines El tast de les taronges amargues és degut a la naringina, a la neohesperidina glucòsids de polifenols o a la limonina triterpenoide, o a tots aquests…