Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
prova de Sabin-Feldman
Prova per a la diagnosi bacteriològica de la toxoplasmosi.
Es basa en el fet que el protoplasma dels toxoplasmes es colora molt bé, en presència de sèrum normal, amb blau de metilè alcalí, mentre que perd aquesta facultat quan el paràsit Toxoplasma gondii és exposat a l’acció d’un sèrum que contingui anticossos neutralitzadors antitoxoplasmàtics
additiu alimentari
Alimentació
Substància sense poder nutritiu que hom afegeix als aliments, per tal de conservar-ne les característiques físiques, químiques o fisicoquímiques i per donar-los característiques particulars d’aspecte, gust, olor o consistència.
Els additius es classifiquen en quatre grans grups, un dels quals és integrat per les substàncies que modifiquen els caràcters organolèptics color, gust, olor, que se subdivideixen en modificadors del color colorants, fixadors de color, decolorants i blanquejants, substàncies sàpides edulcorants, productes amargs i agents aromàtics principis actius aromàtics, productes i preparats aromàtics naturals, aromes artificials Un altre grup son els estabilitzadors de l’aspecte i els caràcters físics modificadors de textura o texturitzants espessidors, humectants, enduridors,…