Resultats de la cerca
Es mostren 126 resultats
alúmina
Química
Sòlid de duresa molt elevada (núm 9 de l’escala d’Homs), soluble amb més o menys dificultat en els àcids minerals i en els àlcalis, que es fon a 2 030° i bull a 2 250°.
Existeix a la natura anhidre i cristallí en forma de corindó en totes les seves varietats, i hidratat a diversos graus alúmina hidratada Químicament és molt estable, i es redueix només amb gran dificultat Hom l’obté al laboratori en forma de pólvores blanques per calcinació de l’hidròxid o d’algunes sals d’alumini, i en forma cristallina mitjançant la reacció L’alúmina obtinguda a baixa temperatura és àvida d’aigua i, essent un òxid amfòter, és soluble en els àcids dóna sals d’alumini i en els àlcalis dóna aluminats Escalfada per sobre de 800°C sofreix una transformació d’…
àlcali
Química
Originàriament, cadascun dels carbonats alcalins solubles obtinguts de les cendres dels vegetals.
Actualment, designació genèrica i imprecisa de cada un dels òxids, dels hidròxids i dels carbonats dels metalls alcalins Les principals característiques dels àlcalis són llurs propietats bàsiques i la solubilitat en aigua Per extensió, de vegades són anomenats també àlcalis els òxids i hidròxids de magnesi, calci i bari i l’amoníac
hematina
Bioquímica
Es presenta en el cos humà en casos patològics, com en l’emmetzinament per fosgen en l’anèmia perniciosa.
Cristalls molt solubles en hidròxids i àlcalis diluïts
oleuropeïna
Alimentació
Química
Glucòsid de l’àcid cafeic esterificat amb un polifenol.
Té tast amarg, es troba a les olives i es destrueix amb àlcalis
apigenina
Química
Aglucona de l’apiïna.
Cristalls grocs insolubles en aigua, solubles en àlcalis, que es fonen a 345-350°C
tetròxid d’antimoni
Química
Pólvores blanques obtingudes escalfant a l’aire el triòxid o calcinant el pentòxid.
Al roig blanc, perd oxigen i dóna el triòxid Per fusió amb àlcalis, dóna els anomenats hipoantimoniats
hematoxilina
Química
Substància cristal·lina que constitueix el principi colorant del campetx.
Té un color blanc groguenc i és soluble en aigua i en àlcalis És emprada com a colorant en microscòpia
glutelina
Bioquímica
Cadascun dels components d’un grup de proteïnes vegetals simples que es troben en les llavors dels cereals.
Són insolubles en aigua i etanol, i solubles en àcids i àlcalis diluïts Un dels components del grup és la glutenina
fibroïna
Bioquímica
Proteïna fibrosa de la seda formada per una cadena molecular amb quatre aminoàcids neutres.
És insoluble en l’aigua, però és soluble en dissolucions concentrades d’àlcalis Per hidròlisi pot donar aminoàcids, com alanina, serina, lisina, etc
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- Pàgina següent
- Última pàgina