Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
alveògraf
Alimentació
Aparell que mesura el treball de deformació i registra les característiques reològiques (tenacitat, extensibilitat, elasticitat i força) d’una massa constituïda per farina de blat i aigua, preparada en condicions estàndard.
Un cop obtinguda la massa, és laminada i tallada en discs que, després de fixats en una platina, són sotmesos a una pressió d’aire que els obliga a un inflament fins a rebentar Un manòmetre d’aigua en comunicació amb l’interior de l’alvèol registra les variacions de la pressió durant l’inflament El gràfic obtingut és anomenat alveograma
farinograma
Alimentació
Gràfic obtingut amb un farinògraf.
Mitjançant aquest gràfic hom dedueix les aptituds i les aplicacions industrials de les diverses menes de farina i completa les dades obtingudes amb l'alveògraf
alveograma
Alimentació
Gràfic obtingut amb un alveògraf.
De la forma i les dimensions de l’alveograma hom dedueix les aptituds i les aplicacions industrials de les farines i, per tant, dels blats dels quals han estat obtingudes per a fer pa, ensaïmades, pastes per a sopa, galetes, etc
aleuròmetre
Alimentació
Aparell, actualment en desús, emprat per a mesurar les qualitats panificables de les farines ( alveògraf
, amilògraf
, farinògraf
).