Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
enfosquiment no enzimàtic
Alimentació
Enfosquiment produït en aliments únicament per reaccions químiques, sense la intervenció d’enzims
.
Aquesta reacció, doncs, també es pot donar en aliments esterilitzats o que hagin sofert una inactivació enzimàtica El mecanisme principal és la reacció de Maillard En certs casos és desitjable de provocar controladament l’enfosquiment no enzimàtic enfosquiment de la cervesa i la mel, torrefacció de cafè i fruita seca, obtenció d’extracte de carn i els seus substituts, etc, en tots els quals casos les reaccions que es produeixen porten a l’aparició de composts volàtils que són components importants de l'aroma característica En uns altres casos, aquesta mateixa reacció porta a…
àcid metabòric
Química
Compost que hom obté en escalfar l’àcid bòric controladament.
Pot presentar-se en tres formes, segons les condicions de la preparació És la forma que pren l’àcid bòric en les dissolucions aquoses febles
abocador de residus
Instal·lació de disposició del rebuig de residus que s’utilitza per a dipositar-los controladament a la superfície o sota terra.
abocador de residus
Economia
Instal·lació de disposició del rebuig de residus que s'utilitza per a dipositar-los controladament a la superfície o sota terra.