Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
àcid mirístic
Química
Àcid alifàtic saturat que es fon a 58°C i bull a 122°C a 1 mm de pressió.
Es troba en forma de glicèrid en els greixos animals i en els olis vegetals És present a la mantega en el 12,1% Pot ésser obtingut a partir de la trimistirina, èster glicèric contingut en la nou moscada
espermaceti
Farmàcia
Química
Cosmètica
Substància cèria extreta dels greixos continguts en les cavitats pericranials i dorsal dels cetacis fisetèrids (catxalot) i zífids (balena amb bec).
És constituït per una mescla de palmitat de cetil, de notable quantitat d’alcohol cetílic lliure, d’èsters de l’àcid làuric i esteàric, d’àcid mirístic i d’èsters d’alcohols de cadena llarga Es presenta en forma de masses untuoses blanques que es fonen entre 42° i 50°C És emprat com a base per a ungüents en la fabricació de sabó, cosmètics i com a emollient
alcohol gras
Química
Designació genèrica (per analogia amb els àcids grassos) dels alcohols alifàtics primaris, de pes molecular elevat (en C 8
o més), de cadena no ramificada i de nombre parell d’àtoms de carboni.
Molts d’ells existeixen a la natura formant els èsters anomenats cèrids a partir dels quals poden ésser obtinguts per hidròlisi Altres es preparen per reducció dels àcids grassos o, sintèticament, pel procediment ‘oxo’ Els alcohols grassos més corrents són, entre els saturats, el làuric , el mirístic , el cetílic , l' esteàric , el cerílic i el mirícic entre els insaturats, l' oleic i el linoleic Llurs aplicacions principals són com a solvents, com a ingredients de productes farmacèutics i per a la fabricació de detergents i d’antiestàtics Alguns autors inclouen també entre els alcohols…
miristat
Química
Qualsevol sal o èster de l’àcid mirístic.
En forma de glicèrid es troba en els greixos animals i en els olis vegetals El més important és la trimistirina, que hom obté de la nou moscada per extracció amb èter
índex de Polenske
Alimentació
En l’anàlisi de greixos comestibles, nombre de mil·lilitres d’àlcali 0,1 normal necessaris per a neutralitzar els àcids grassos volàtils, insolubles en aigua i de baix pes molecular, com el làuric i el mirístic, de 5 g de greix.