Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
Hippolyte Mège-Mouriès
Científic occità.
El 1869 presentà la primera fórmula per a elaborar la margarina al concurs que havia convocat Napoleó III per tal de descobrir un substitutiu de la mantega Escriví diverses obres de dietètica i d’agricultura
margarina
Alimentació
Emulsió plàstica de greixos i olis que no procedeixen de la llet o que només en procedeixen en part.
És un producte fonamentalment gras que, per les seves propietats físiques i sensorials, pot ésser emprat amb les mateixes finalitats que la mantega Fou ideada pel francès Mège-Mouriès, que guanyà el concurs convocat el 1869 per Napoleó III per a solucionar l’escassetat de mantega durant la guerra Per a elaborar-la partia d’oleomargarina part més fluida del seu, la digeria amb suc gàstric artificial i extret de glàndula mamària i ho mesclava amb una certa proporció de llet La possibilitat de falsificar la mantega amb margarina en feu necessari el control Avui el consum de…