Boom, boom

Boom, boom (es)

Pel·lícula del 1989-90; ficció de 92 min., dirigida per Rosa Vergés i Coma.

Fitxa tècnica

PRODUCCIÓ: Arsenal Films (Rosa Romero, Barcelona), Lamy Films (Benoît Lamy, Bèlgica); ARGUMENT I GUIÓ: R.Vergés, Jordi Beltran; FOTOGRAFIA: Josep Maria Civit (Agfacolor, panoràmica); MUNTATGE: Susana Rossberg, Marisa Aguinaga; MÚSICA: Cançons: J.Prieto, Gypsy Kings, G.Curiel, Joan Vinyals, J.E.Sarabia, Hermanos Baliardo, Hermanos Reyes i M.Barea;SO: Miguel Rejas; INTERPRETACIÓ: Viktor Lazlo (Sofia), Sergi Mateu (Tristan), Fernando Guillén Cuervo (Àngel), Àngels Gonyalons, Pepe Rubianes, Pepa López, Àngel Jové, Bernadette Lafont, Gemma Cuervo, Conrado San Martín, Félix Rotaeta; ESTRENA: Barcelona (en català) i Madrid, 08.06.1990; PREMIS: Sant Jordi de Cinematografia 1991 (millor òpera prima), Cinematografia de la Generalitat 1990 (millor llarg català).

Sinopsi

Sofia, una atractiva dentista, i Tristan, el propietari d’una sabateria, juren, després del seu fracàs amorós, no tornar a enamorar-se mai més. Malgrat que viuen en el mateix edifici, no s’han vist mai. Gràcies a una confusió de l’Àngel, un pacient de Sofia que s’ha instal·lat a casa de Tristan, Sofia i Tristan finalment es coneixen i es prenen un bloody-mary que actua com un explosiu filtre de l’amor.

Producció

Debut de la directora i el coguionista. Es tracta d’una comèdia romàntica que defuig els tòpics genèrics creats pel cinema nord-americà. Rosa Vergés dona un punt de vista femení a la típica relació home-dona, jugant amb els equívocs d’una història que s’apropa al vodevil clàssic. Potencia la interpretació, en particular la dels personatges secundaris, i confereix un ritme àgil a una trama gens previsible, plena de sorpreses.

Bibliografia

SOLÍS, X. i SÁNCHEZ, À.: Rosa Vergés, el latido de la vida, "El Periódico dominical", 14.10.1990, p. 8-13.