Caramellas

Pel·lícula del 1928-1929; ficció de dirigida per Josep Amich i Bert, Amichatis.

Fitxa tècnica

PRODUCCIÓ: Producción Nacional de Films (Barcelona); GUIÓ: J.Amich i Bert; FOTOGRAFIA: Giuseppe Sessia (blanc i negre, normal); INTERPRETACIÓ: Elòdia Domènech (Miss Catalunya), Enric Guitart (Pepe), Emília Amat (Anita), Josep Maria Blanco (Enric), Eduardo Beritz, José Andechaga; ESTRENA: Barcelona, 30.04.1929.

Sinopsi

Miss Catalunya, dependenta d’un comerç de Barcelona, festeja amb Pepe, també dependent, que ambiciona triomfar com a cantant. Mentre passegen per Montjuïc són observats per Enric, un jove benestant i seductor, que decideix conquerir la noia. Aprofitant que el nuvi ha d’absentar-se de la ciutat inicia l’assetjament. Rebutjat per la jove, aconsegueix que Pepe sigui empresonat sota una falsa acusació, si bé és alliberat en descobrir-se l’error, just a temps per poder cantar la nit de Pasqua, tal com era el seu desig, una caramella davant la casa de la seva promesa.

Producció

Film desaparegut, no se’n coneixen ni el metratge ni gaire detalls més de l’argument. Les cançons foren sonoritzades pel sistema Parlophone, en discs sincronitzats, en uns estudis de sonorització i doblatge fundats per Amichatis el 1928, els Estudios Sonoros Ruta. No gaire ben acollit, s’estrenà acompanyat d’una actuació de grups folklòrics catalans. La protagonista, Elòdia Domènech, fou realment Miss Catalunya.