Las Vegas, 500 millones

They came to role Las Vegas (en), Radiografia di un colpo d’oro (it), Les hommes de Las Vegas (fr), An einem Freitag in Las Vegas (de)

Pel·lícula del 1967; ficció de 124 min., dirigida per Antonio Isasi-Isasmendi Lasa.

Fitxa tècnica

PRODUCCIÓ: Isasi (Barcelona), Capitole Films (París), Eichberg Films (Munic), Franca Films (Roma); ARGUMENT: La novel·la Les hommes de Las Vegas d’André Lay; GUIÓ: A.Isasi-Isasmendi, Lluís Josep Comeron, Jordi Illa, Joe Eisenger; FOTOGRAFIA: Joan Gelpi (Technicolor, Techniscope); AMBIENTACIÓ / DECORACIÓ: Antoni Cortés, Juan Alberto. Soler; MUNTATGE: Emili Rodríguez Osés; MÚSICA: Georges Garvarentz; INTERPRETACIÓ: Gary Lockwood (Tony), Elke Sommer (Ann), Lee J.Cobb (Skorsky), Jack Palance (Douglas), Gustavo Re (Salvatore), Daniel Martín (Merino), Jean Servais (Gino), Roger Hanin (el cap); ESTRENA: Barcelona, 29.10.1968, Madrid, 31.10.1968; PREMIS: Círculo de Escritores Cinematográficos i Sindicato Nacional del Espectáculo 1968 (millor film i millor director), Ciutat de Barcelona 1968 (millor film), Sant Jordi de Cinematografia 1969 (especial del jurat al millor film espanyol).

Sinopsi

Una banda de delinqüents projecta un espectacular i difícil robatori a un furgó blindat que transporta una gran quantitat de diners des dels casinos de Las Vegas fins als bancs de Los Angeles i San Francisco. L’atracament es realitza de forma magistral, però la rivalitat, les ambicions i la desunió dels lladres provoca un desenllaç insospitat.

Producció

Dos anys després del gran èxit Estambul 65 (1965), el director tornà a realitzar un film d’acció espectacular amb grans estrelles nord-americanes i un pressupost molt superior al del cinema espanyol del moment. La cinta, més elaborada que l’anterior, es rodà en els mateixos escenaris on se suposa que succeeix l’acció, i Isasi-Isasmendi potencià les interpretacions de les seves estrelles i l’exotisme dels entorns naturals. No desmereix en absolut de les cintes nord-americanes del gènere que es feien en aquell moment.