Tic tac

Tic tac (es)

Pel·lícula del 1996-1997; ficció de 85 min., dirigida per Rosa Vergés i Coma.

Fitxa tècnica

PRODUCCIÓ: Avanti Films (Barcelona), TVC (Barcelona); ARGUMENT I GUIÓ: R.Vergés, E.Roch; FOTOGRAFIA: Tomàs Pladevall (Eastmancolor, panoràmica); AMBIENTACIÓ / DECORACIÓ: Rosa Ros; MUNTATGE: Raúl Román; MÚSICA: José Manuel Pagán;SO: Albert Manera; INTERPRETACIÓ: Sergi Ruiz (Hèctor), Martí Milla (Bibu), Laia Solís (Olívia), Luciano Federico (el cap d’estació), Lluïsa Castell (la mare d’Hèctor), Jordi Boixaderas (el pare d’Hèctor), Carlota Soldevila (la velleta), Arnau Vilardebó (el carter), Marian Aguilera (Lluna), Kike Neant (Sol), Roseland Companyia de Dansa; ESTRENA: Barcelona,15.08.1997, Madrid, 19.12.1997; PREMIS: Ciutat de Barcelona 1997 (millor director), Giffoni (Itàlia) 1997 (Giffoni de bronze al millor film).

Sinopsi

Hèctor, un espavilat nen de set anys, escriu una carta als Reis de l’Orient en què els demana conèixer l’Eternitat. Amb els seus pares marxa de vacances a França, però el tren en què viatgen s’atura en una misteriosa estació sense nom. Hèctor baixa a l’andana, on ha vist una bústia reial, per a tirar la carta, però el tren marxa i el deixa sol i trist. Aleshores comença una aventura fascinant quan coneix Bibu, l’enginyós fill minusvàlid de l’enigmàtic cap d’estació, i Olívia, la seva germaneta. Amb ells descobrirà que el temps és viu, gaudirà d’un fantàstic món fora del temps i l’ajudaran a recuperar el temps perdut.

Producció

Cinta de cinema infantil ambiciosa que trenca motlles, fuig dels convencionalismes d’aquest gènere i aposta per la imaginació i la fantasia; alhora, enriqueix la visió de la narració oferint-la des de la perspectiva dels ulls d’un nen. La directora renuncia als efectes especials i les noves tecnologies i crea un univers poètic a través d’elements artístics com la dansa, la música i una història plena de suggeriments per als espectadors joves. Pensat i produït com a telefilm, s’emeté el 26 d’abril de 1997, però –cas insòlit– gaudí tot seguit d’una exhibició comercial que aconseguí l’èxit arreu on es veié, a més dels festivals on es mostrà.