Logo del Diccionari del cinema a Catalunya

El Diccionari enciclopèdic del cinema a Catalunya és una obra de referència que es basa en l’obra homònima, editada en paper l’any 2005. Recull els noms propis que han destacat en més de 100 anys d'història del cinema a Catalunya, independentment de la llengua en què s'hagi realitzat.

És un diccionari elaborat amb les aportacions de més de 40 especialistes dirigits per Joaquim Romaguera i Ramió, on es poden trobar les biografies de directors, productors, artistes, etc., i també les pel·lícules (amb dades tècniques i artístiques, els crèdits, la sinopsi i un comentari), les entitats, les empreses i les publicacions que han tingut una paper destacat en el cinema a Catalunya. A més, inclou una anàlisi històrica de Miquel Porter i Moix (accediu a l’article en aquest enllaç).

El diccionari conté 1.311 entrades. 730 corresponen a persones –directors, actors, guionistes, muntadors, directors de fotografia, etc.–, 282 a pel·lícules –amb una breu fitxa tècnic-artística, una sinopsi i un comentari– i 299 a altres termes que abasten des d'empreses fins a publicacions. En la majoria dels casos s'afegeix un apartat bibliogràfic per si el lector està interessat a ampliar el contingut.