TEMES

Doctor en Neurociències per la Universitat Autònoma de Barcelona (2010), feu la seva tesi estudiant els mecanismes neuroendocrins i epigenètics implicats en els aprenentatges aversius associats amb situacions d’estrès. Durant la seva etapa predoctoral feu diverses estades en altres laboratoris com a la Universitat de Bristol i a l’Institut de Neurociències d’Alacant. Entre el 2010 i el 2014, fou investigador postdoctoral Marie Curie a l’Institut Max Planck de Psiquiatria a Munic (Alemanya), on explorà els vincles moleculars entre la depressió i l’Alzheimer, així com la capacitat de diverses molècules de prevenir i/o endarrerir la malaltia d’Alzheimer. Durant aquesta estada fou clau en la creació i l’estructuració de la Societat de Científics Espanyols a Alemanya (CERFA), que presidí durant gairebé tres anys.

Doctor en Neurociències per la Universitat Autònoma de Barcelona (2010), feu la seva tesi estudiant els mecanismes neuroendocrins i epigenètics implicats en els aprenentatges aversius associats amb situacions d’estrès. Durant la seva etapa predoctoral feu diverses estades en altres laboratoris com a la Universitat de Bristol i a l’Institut de Neurociències d’Alacant. Entre el 2010 i el 2014, fou investigador postdoctoral Marie Curie a l’Institut Max Planck de Psiquiatria a Munic (Alemanya), on explorà els vincles moleculars entre la depressió i l’Alzheimer, així com la capacitat de diverses molècules de prevenir i/o endarrerir la malaltia d’Alzheimer. Durant aquesta estada fou clau en la creació i l’estructuració de la Societat de Científics Espanyols a Alemanya (CERFA), que presidí durant gairebé tres anys. També és membre fundador de la Marie Curie Alumni Association (Brussel·les).

Al 2015, retrorna a Barcelona per coordinar els projectes de neuroepigenòmica al laboratori del Dr. Esteller, a IDIBELL (Barcelona), on focalitza la seva recerca i la del seu equip en demències i la síndrome de Rett. Des del 2016, investigador principal de l’Escola de Neurociència i Salut Mental de la Universitat de Maastricht (Països Baixos), on investiga les alteracions epigenètiques primerenques de l’Alzheimer. Actualment desenvolupa la tasca de Director Científic Adjunt a IDIBELL.

En l’àmbit de la divulgació científica, és organitzador dels esdeveniments "Science+" (Bilbao). Ha estat membre de la Comissió de Joves investigadors de la Societat Espanyola de Neurociència, i organitzador del "Young Neuroscientist Symposium" i del "Career Development Session" del 2015. És autor en el bloc Mapping Ignorance (de la càtedra de cultura científica del País Basc) i té un bloc a Investigación y Ciencia. A més de ser autor de 18 articles científics i revisions, ha escrit 2 capítols de llibres científics i és coautor de 2 llibres de divulgació per a la revista National Geographic.