Eliana Thibaut i Comelade
Professora d’ensenyament tècnic, s’ha especialitzat en higiene de l’alimentació i en cuina casolana, disciplines en què ha assolit notorietat internacional, i ha contribuït decisivament a la divulgació de la cuina catalana a Europa. Ha col·laborat a “Der Feinsmcker”, revista especialitzada en gastronomia, i a “Sant Joan i Barres”, “Truc” i “Sud”, entre d’altres. Ha publicat amb èxit notable Technologie et hygiène alimentaire (1964), Alimentació racional del cos humà (1973), Sachez vous nourrir (1977), La ration de la femme enceinte (1979), 365 menus équilibrés (1979) i Com nodrir-se (1982), en el camp de la dietètica. En el de la divulgació gastronòmica ha publicat Cuina rossellonesa i de la Costa Brava (1968), De la Costa Brava au Canigou (1971), La cuina medieval a l’abast (1983), La cuina del Rosselló i els seus vins (2001) i La cuina dels Països Catalans: reflex d’una societat (2001).