OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran Diccionari de la llengua catalana

mantega

Etimologia: d’origen incert, potser d’una base preromana indoeuropea menth- ‘remenar, batre’ 1a font: 1249
    femení
  1. alimentació, indústries alimentàries Producte gras, sòlid i homogeni, obtingut mecànicament en batre i amassar la llet o la seva crema.
  2. per analogia alimentació, indústries alimentàries
    1. Nom de diverses substàncies alimentàries que tenen un aspecte i unes propietats que recorden la mantega.
    2. mantega de cacau Mantega que hom empra en alimentació i pastisseria, barrejada amb cacau, per a fer xocolata, bombons, etc.
    3. mantega de coco Substància obtinguda bullint el coco.
    4. mantega de palma Greix refinat de la polpa de la palmera d’oli (Elaeis guineensis), emprat en la fabricació de margarina.
  3. per analogia química Nom donat a diverses substàncies anàlogues, per llur consistència, a la mantega.
mantega

Llegir més...