OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran Diccionari de la llengua catalana

pastís

Etimologia: de pasta 1a font: 1460, Roig
    [plural pastissos] masculí
    1. pastisseria Qualsevol producte fet a base de massa de farina, mantega i sucre, aromatitzada i cuita al forn, sovint farcit de nata, trufa, crema, etc., i guarnit amb fruita, xocolata o altres productes de rebosteria. Un pastís d’aniversari. Pastís de noces.
    2. per extensió pastisseria Menja de confiteria, com ara els bescuits, les coques, els tortells, les ensaïmades, els melindros, els púdings, les rosquilles, etc.
    3. per extensió gastronomia Preparació culinària, generalment cuinada, elaborada amb ingredients diversos (carn, peix, ous, hortalisses, formatge, cereals, etc.), que és presentada sovint en forma circular, com si fos un pastís. Pastís de carn, de truites, de formatge.
  1. enologia Licor aperitiu típic de Provença, fet amb anís, badiana, regalèssia i altres productes aromàtics.
pastís

Llegir més...