OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Lasquarri

Nom oficial castellà del municipi deLascuarre (es)
Municipi
Franja de Ponent
Nom oficial castellà del municipi deLascuarre (es)
Vista de la vila de Lasquarri
© Ajuntament de Lasquarri
Municipi de la Ribagorça, situat en gran part a la ribera de l’Isàvena, a l’esquerra del riu, aigua amunt del barranc de la Ribera, límit occidental del terme.
Població: 
147 h
[2006]
Extensió: 
32 km2

El territori és accidentat, al S, per la serra de l’Ametllera (1.115 m alt), que forma part de la del Castell de Llaguarres. Al vessant meridional d’aquesta serra, comprèn un sector de capçalera de les valls dels rius Guard i de Queixigar, i, més al S, el terme separat i poble de les Segarres Altes. Gran part del terme és boscada (rouredes i alzinars), i fou afectat per la reforestació de l’estat del 1953. Les terres de conreu ocupen el 30% del terme (blat, ordi, civada, farratge, vinya i ametllers). Ramaderia ovina i porcina.

La vila (160 h [1996]; 648 m alt) és a la vora d’un barranc afluent al de la Ribera. L’església parroquial (Santa Maria) és obra de mitjan segle XVI; el retaule major és barroc. És tradicional la fira anual de Sant Martí (11 de novembre). El municipi comprèn també l’antiga quadra de l'Ametllera i les caseries de Marinyós, Tamarit, la Móra i Salanova.

Col·laboració: 
TLlC

Llegir més...