OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Eliana Thibaut i Comelade

Literatura
literatura lit
Escriptora.
Rigardà, Conflent, 1928 — ?, 6 d'abril de 2021

Professora d’ensenyament tècnic teòric, s’especialitzà en higiene de l’alimentació i en cuina casolana, disciplines en què assoli notorietat internacional, i contribuí a la divulgació de la cuina catalana a Europa. Col·laborà en Der Feinsmäcker, Sant Joan i Barres, Truc i Sud, entre d’altres. Publicà Technologie et hygiène alimentaire (1964), Alimentació racional del cos humà (1973), Sachez vous nourrir (1977), La ration de la femme enceinte (1979), 365 menus équilibrés (1979), Com nodrir-se (1982), etc., en el camp de la dietètica. En el de la divulgació gastronòmica publicà, entre d’altres, Cuina rossellonesa i de la Costa Brava (1968), De la Costa Brava au Canigó (1971), La cuina catalana del Rosselló i els seus vins (1984), Les coques catalanes (1996) i La cuina dels Països Catalans: reflex d’una societat (2001). El 2009 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi.

Llegir més...