L’agricultura és la base econòmica de la població, amb un total de 837 ha conreades. Les hortalisses ocupen 648 ha (264 ha de carxofes, 151 d’escaroles, 90 de productes primerencs, 36 d’espàrrecs, 32 d’enciams, 22 d’api, 15 de tomàquets, 11 de julivert, 10 de coliflors i 2 de pastenagues) i els fruiterars 109 ha (62 d’albercoquers, 34 de pereres i 11 de presseguers) i 171 ha són plantades de vinya. Hi ha una cooperativa de fruita i una altra de vinícola amb un celler cooperatiu. El poble (1 935 h agl [1982]; 9 m alt) és situat al mig de la plana, vora un dels braçals de l’agulla Cabdal. L’església parroquial (Sant Marcel), és d’origen romànic; fou ampliada a la fi del s XV amb una segona nau adossada al nord i comunicada amb l’anterior a través de dos grans arcs; el campanar és del 1508.