i agrella | enciclopèdia.cat

☰ Navegació pels índexs

Gran enciclopèdia catalana

agrella

Nom científic de l’Rumex acetosa, agret, sora, vinagrella
substantiu femeníf
Agronomia    Botànica
Nom científic de l’Rumex acetosa, agret, sora, vinagrella
botànica bot i agricultura agr
Planta herbàcia de la família de les poligonàcies, perenne, d’una alçada màxima d’uns 40 cm.

Les fulles són sagitades, les superiors amb pecíol curt i les inferiors sense pecíol. Les flors neixen en panícules i són d’un color verdós rogenc. Viu en prats. Resisteix al fred i s’adapta a tot tipus de terrenys, llevat dels calcaris. Les fulles tendres s’utilitzen com a succedani dels espinacs o bé en salses, sopes o amanides. L’agrella francesa ( R. scutatus ) és la varietat més apreciada. Les fulles, però, contenen força àcid oxàlic. L’agrella es multiplica, sobretot, per llavors que hom sembra a la primavera.

Llegir més...