i cocoter | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques
Gran enciclopèdia catalana

cocoter

Nom científic delCocos nucifera
substantiu masculím
Agronomia    Botànica
Nom científic delCocos nucifera
Platja i albufera de l’illa Motu, a la Polinèsia Francesa, d’origen volcànic o coral·lí. La palmera cocotera és un dels principals recursos d’aquestes illes
© Fototeca.cat-Corel
botànica bot i agricultura agr
Palmera monoica, de la família de les palmes, amb un estípit de 20 a 25 m d’alçària, grisenc i gairebé llis, terminat en un plomall d’una trentena de fulles o palmes pinnatipartides de 5 o 6 m de longitud.

Les flors masculines i les femenines són situades en una mateixa inflorescència. Els fruits, els cocos , són reunits en règims. És una planta d’origen probablement sud-asiàtic, i el seu conreu és estès entre els paral·lels de latitud 20°, en zones de clima càlid i humit, no gaire allunyades de mar. El cocoter és probablement l’arbre més conreat del món; li són dedicats uns 3 500 000 ha. Els productes obtinguts del cocoter són nombrosíssims. El coco és un dels fruits més consumits. La copra fa del cocoter una planta oleaginosa de primera classe. L’embolcall de la nou de coco forneix una fibra tèxtil, el coco, de primera importància. Les closques dels cocos donen un carbó i uns altres productes d’aplicació industrial. De la saba de les inflorescències hom obté un xarop, un sucre, una beguda alcohòlica i un vinagre.

Col·laboració: 
AMH
Llegir més...